The team

دکتر مریم‌السادات محقق

 

مدیر عامل

وکیل پایه یک دادگستری

mohaghegh@mohagheghlaw.com
View my LinkedIn profile

مسلط به زبان‌های:

انگلیسی، عربی، فارسی

دکتر مریم‌السادات محقق، بنیانگذار اندیشکده محقق و همکاران و مدیر عامل آن می‌باشد. حوزه‌ی تخصصی فعالیت وی حقوق خصوصی، تجارت و خانواده می‌باشد. علاوه بر حوزه‌های مذکور، دکتر محقق، به دلیل موقعیت خانوادگی منحصر به فردش، همواره نقش مهمی در حمایت از حقوق زنان بر عهده داشته است.به علاوه دکتر محقق در کنار فعالیت‌های حرفه‌ای خود، به دلیل علاقه‌ی شخصی به توسعه علم حقوق در دانشگاه‌های متعددی تدریس داشته و دارند. سمت استادیاری در دانشگاه امام صادق (ع) نمونه‌ای ازین دسته می‌باشد.

اشتیاق  وی به تحقیق و پژوهش، او را به شرکت در بسیاری از کنفرانس‌­ها، همایش‌­ها و کارگاه‌­های حقوقی داخلی و بین‌­المللی ترغیب کرده است. دستاورد این فعالیت‌­های علمی و پژوهشی ارائه‌­ی مقالات و سخنرانی­‌های متعدد، به‌­ویژه در زمینه‌­های حقوق  خانواده و حقوق زنان است. او از اولین اساتیدی بود که با ارائه‌­ی دروس حقوقی به­‌روش کلینیکی، مبانی عملی و تئوریک علم حقوق را تلفیق کرد تا دانشجویان به شکل کاربردی از دانش خود بهره ببرند. در ادامه به چند نمونه ازکنفرانس­هایی که وی در آن حضور فعال داشته است، اشاره شده است:

۱) شرکت در کنفرانس و کارگاه بین‌­المللی «قوانین خانواده در جهان اسلام با نگاهی تطبیقی» که از طرف دانشگاه جان هابکینز آمریکا در شهر فاس مراکش (در دسامبر2007) تشکیل شده بود. و ارائه مقاله و سخنرانی با عنوان «سن ازدواج درفقه امامیه وحقوق ایران»

۲) شرکت در کنفرانس و کارگاه بین­المللی «اسلام وکنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان» که از طرف جان هابکینز آمریکا در کشور تونس (در اوت 2008) برگزار گردید و ارائه مقاله و سخنرانی با عنوان «اختیار طلاق زوجه وطلاق حاکم».

۳) شرکت در کارگاه بین الملی آموزشی کلینیک های حقوقی در کشور آفریقای جنوبی.

۴) شرکت در سه مدرسه تابستانی کلینیک حقوقی دانشگاه مفید قم و ارائه سخنرانی و تدریس تحت عناوین «کارگاه آموزشی بین­المللی کلینیک­های حقوقی»، «حقوق کودک در اسلام و مقررات داخلی و بین­المللی» و «راهکارهای حمایت از کودکان و ارتقای حقوق آنان».

مریم‌­السادات محقق داماد ازجمله وکلایی است که در کنار تلاش برای احیای حقوق افراد در مراجع مختلف قضایی، تحقیق و پژوهش در حوز‌‌‌ه‌­های نوین حقوقی را همواره پی­گرفته است. ازاین­‌رو روش تدریس او در دانشگاه به­‌گونه‌­ای است که به بیان مجدد قوانین موجود در حوزه­‌ی حقوق خانواده بسنده نمی­‌کند. برای مثال، او علاوه بر طراحی درس کارورزی، امکاناتی فراهم آورده است تا دانشجویان با حضور در مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه شهید بهشتی و پژوهشگاه رویان با موضوعات جدید در حوزه­ی حقوق پزشکی از نزدیک آشنا شوند. دستاورد این رویکرد، ارائه موضوعات نوین حقوق پزشکی در بسیاری از پایان­نامه­‌ها و رسالات دانشجویی است که ایشان در سمت استاد راهنما و مشاور آن­ها می‌­باشد.

 

 

 

پژوهشگران اندیشکده محقق و همکاران، بهترین‌های علم حقوق را نشر می‌دهند

دفتر مرکزی تهران ۰۲۱۲۶۱۱۶۳۸۵ info@mohagheghlaw.com
امام على عليه ‏السلام : «يا مُؤمِنُ اِنَّ هذَا العِلمَ وَالاَدَبَ ثَمَنُ نَفْسِكَ فَاجْتَهِد فى تَعَلُّمِهِما ، فَما يَزيدُ مِنْ عِلْمِكَ وَ اَدَبِكَ يَزيدُ فى ثَمَنِكَ وَ قَدْرِكَ ، فَاِنَّ بِالْعِلْمِ تَهْتَدى اِلى رَبِّكَ وَ بِالاَدَبِ تَحْسِنُ خِدْمَةَ رَبِّكَ وَبِأَدَبِ الْخِدْمَةِ يَسْتَوجِبُ الْعَبْدُ وَلايَتَهُ وَقُرْبَهُ ، فَاقْبَلِ النَّصيحَةَ كى تَنْجُوَ مِنَ الْعَذابِ» اى مؤمن! همانا اين دانش و ادب بهاى جان توست پس در آموختن آن دو بكوش كه هر چه بر دانش و ادبت افزوده شود بر قيمت و قَدْرت افزوده می‌شود؛ زيرا با دانش به پروردگارت راه می‌يابى و با ادب به پروردگارت خوش خدمتى می‌كنى و با ادب در خدمت‏گزارى، بنده سزاوار دوستى و نزديكى به او می‌‏شود . پس اين نصيحت را بپذير تا از عذاب بِرَهى.
دفترهای دیگر